Klubnyheder

Virum Basketball Klub ansætter Pascal Colman som sportschef

01.05.2023 / 01.05.2023

På billedet ses fra venstre: Attila Kovacs fra Hørsholm, Pascal Colman og Louise Falch fra Virum i forbindelse med drøftelserne om NSBU-samarbejdet. (Foto: Virum Basketball Klub)


Basketprofilen Pascal Colman er ny sportschef i Virum fra 1. august og bliver samtidig træner som en del af et nyt NSBU-samarbejde med Hørsholm 79ers Basketball.

 

Virum Basketball Klub opruster på det sportslige område med ansættelsen af basketprofilen Pascal Colman som sportschef fra 1. august 2023. Her skal Pascal Colman stå i spidsen for den sportslige retning i klubben, hvor han blandt andet skal udarbejde en sportslig linje og samarbejde med bestyrelsen omkring spillerudvikling samt rekruttering, ansættelse, udvikling og fastholdelse af klubbens trænere. I Virum Basketball Klub glæder man sig til at byde Pascal velkommen i klubben:

 

- Vi glæder os meget til at få en så erfaren og markant profil som Pascal som sportschef i Virum. Vi tror på, at Pascal er den rette mand til at løfte og videreudvikle Virum som klub, både på det sportslige og det klubmæssige plan, hvor Pascal skal være med at fastlægge de sportslige rammer og værdier på tværs af klubben. Vi tror på, at dette vil løfte såvel klubben som de enkelte hold, spillere og trænere.

 

Samtidig bliver Pascal Colman også selv træner i Virum Basketball Klub som en del af et nyt NSBU-samarbejde (Nordsjællands Basket Union) med Hørsholm 79ers Basketball. Samarbejdet mellem de to klubber forventes at kunne bruges til flere årgange i de kommende år, og som en del af samarbejdet skal Pascal Colman fra næste sæson stå i spidsen for et fælles NSBU-alliancehold for årgang 2008 drenge.

 

- Jeg glæder mig til opgaverne og udfordringerne som sportschef i Virum. Klubben har igennem årene haft mange talenter på både pige- og drengesiden, og den talentmasse vil jeg gøre mit for at bidrage til ved udviklingen af trænere, spillere og kulturen. Og så ser jeg også meget frem til det tværgående samarbejde med Virum Basketball Klub og Hørsholm 79’ers Basketball. Det er to traditionsrige klubber med masser af erfaring, potentiale og kærlighed til sporten, siger Pascal Colman.

 

Et konkurrencedygtigt alternativ til de store hovedstadsklubber

Hørsholm etablerede sidste år NSBU sammen med andre klubber i regionen for at kunne fastholde og tilbyde de mest talentfulde spillere i regionens klubber et konkurrencedygtigt alternativ til de store hovedstadsklubber. Ved samarbejdet mellem Virum Basketball Klub og Hørsholm 79ers Basketball om 2008 drenge-årgangen indtræder Virum Basketball Klub i NSBU-samarbejdet.

 

- Vi forventer os også meget af NSBU-samarbejdet med Hørsholm og eventuelle andre klubber i regionen, da det er vigtigt, at vi samarbejder på tværs af klubberne for at kunne fastholde og udvikle vores spillere. Det er spændende at starte med 2008-drengene med Pascal ved roret, idet vi samlet i de to klubber har en flok dygtige og ambitiøse drenge med stort udviklingspotentiale, som vi er sikre på, at Pascal er den rette til at udvikle. Vi forventer at sprede samarbejdet ud til andre hold i de kommende sæsoner, lyder det fra bestyrelsen i Virum Basketball Klub.

 

- Pascal er en virkelig dygtig og passioneret træner. I Hørsholm 79ers har vi en ambition om at have Danmarks bedst uddannede og mest kvalificerede trænere. Vi stræber efter, at kompetenceniveauet blandt trænerne i klubben skal være det højeste i Danmark. Med Pascal om bord tager vi endnu et skridt i den retning. I tillæg til tilknytningen af Pascal som træner, ser vi frem til, at vores udvidede NSBU-samarbejde med Virum og ALBA kan være med til, at vi sammen udvikler endnu flere spillere til at udleve deres fulde potentiale, siger Patrick Mortensen, formand for Hørsholm 79ers Basketball.

 

Pascal Colman

 

Dansk trænerprofil med mange års erfaring – blandt andet:

 

·         U16 SISU, U16 BMS, U17 BMS, U19 BMS, 1. Div Brønshøj og BMS Herlev.

·         Head coach for BMS Herlev Wolfpacks basketligahold

·         U19 træner på AJAX Københavns Sportsgymnasium

·         Træner på basketlinjen på Efterskolen ved Nyborg

·         Vinder af Basketligaen Pro B, Scania Cup guld U19, U17 DM og pokal guld og U19 DM og pokal sølv.