Retningslinjer

Coronaretningslinjer

Alle aktiviteter kan som udgangspunkt fortsat afvikles. Men i områder med høj smitte - som fx Lyngby-Taarbæk - er Kulturministeriet kommet med en række anbefalinger, som vi opfordrer alle til at følge.


Generelt bør vi alle sammen have særligt fokus på smitteforebyggende tiltag, dvs. håndvask/sprit, udluftning, øget rengøring og at blive hjemme selv ved milde symptomer.


Hvis en spiller, træner, holdleder eller forældre på et hold testes positiv, og vedkommende har været sammen med holdet 48 timer før testen, eller i perioden efter testen og frem til testresultatet er modtaget, informeres holdleder og træner, så der kan skrives ud til holdet med henblik på test af alle nære kontakter.


Anbefalinger til idrætsforeninger i kommuner og sogne med høj smitte:


Klæd om hjemmefra 

Aflever og hent jeres børn udendørs 

Hold afstand - hvor det er muligt

Opdel aktiviteterne i mindre grupper hvis muligt


Gode råd til foreningerne til træning og kamp:


Husk at spritte af før og efter træning / kamp

Sig tak for kampen med albuen eller foden

Vent med at gå ind i hallen til dem før har forladt den

Bliv hjemme ved symptomer på corona

Sørg for regelmæssig udluftning i hallen


Særligt for kampe afviklet under Danmarks Basketball Forbund:


Senest én dag før kamp kan holdet melde afbud grundet frygt for corona. Afbuddet vil ikke have økonomiske konsekvenser for klubben. Et afbud resulterer i et nederlag på 20-0 Et afbud på kampdag hører under DBBF’s epidemilov, hvor seks spillere skal fremvise lægeerklæring på, at de er syge. Kampe kan stadig flyttes efter gældende regler


Kontakt jeres holdleder/træner, hvis I er i tvivl ift. en kamp eller et stævne. Og skriv til bestyrelsen hvis I har spørgsmål til de generelle anbefalinger.


Venlig hilsen Bestyrelsen

Coronavirus